Buschauffeur hoopt Feyenoord-lied op de Coolsingel te mogen zingen

Rotterdamse buschauffeur en Feyenoord-fan Aad van Hemert weet na zondag zeker dat Feyenoord kampioen wordt. Zijn zelfgeschreven nummer laat Feyenoord-harten nog sneller kloppen. ‘Supporters vertellen dat ze kippenvel krijgen van het nummer “Mijn Feyenoord”. Prachtig!’ zegt Van Hemert.

Het idee voor het nummer ontstond twee maanden geleden toen Van Hemert Sweet Caroline van Neil Diamond hoorde bij een American Football wedstrijd. ‘Het publiek reageerde super op het nummer. Zoiets wilde ik ook voor mijn club’, zegt de buschauffeur. Thuis ging Van Hemert aan de slag met een tekst voor de havenstad. ‘Binnen twintig minuten had ik de tekst geschreven. Het is zo uit mijn hart op papier gezet.’

Van Hemert trommelde zijn collega’s op om een videoclip voor het lied op te nemen. De opnames duurden twee dagen. In de video rijden de buschauffeurs in een oude RET-bus langs de mooiste plekjes van de havenstad. ‘De combinatie van Rotterdamse plekken en mijn Rotterdamse accent maakt het voor veel supporters heel herkenbaar’, zegt Van Hemert.

Na de lancering van het nummer wordt Van Hemert herkend op zijn buslijn. ‘Zo wilde een kind in de bus laatst met me op de foto. Dat is wel gek hoor’, vertelt Van Hemert. Toch hoopt de chauffeur een nog groter publiek te bereiken. ‘Het zou natuurlijk ontzettend mooi zijn als ik mijn nummer op het bordes of op de middenstip van de Kuip mag zingen.’

De opbrengst van het nummer komt geheel ten goede aan het Sophia Kinderziekenhuis. ‘Feyenoord is altijd bezig met acties voor dit ziekenhuis’, legt Van Hemert zijn keuze voor het goede doel uit. Naast het nummer heeft Van Hemert samen met zijn collega’s een website opgericht voor het kinderziekenhuis.

Bron foto: ANP. Feyenoord won zondag van Vitesse. Omdat concurrent Ajax verloor, is dit een serieuze stap naar het kampioenschap voor de Rotterdammers.