Dirk Kuijt schiet Feyenoord naar kampioenschap

Routinier Dirk Kuijt is zondag kampioen geworden met Feyenoord. In een kolkende Kuip versloeg de Rotterdamse ploeg Heracles Almelo met 3-1.  

In de catacomben stond Feyenoord-aanvoerder Dirk Kuijt voorafgaand aan de wedstrijd tegen Heracles Almelo vooraan. Hij had een serieuze blik, met donkere kringen onder zijn ogen. Na 37 seconden gespeeld te hebben, schoot hij de Rotterdamse zorgen weg: 1-0. In de dertiende minuut maakte Kuijt de tweede treffer voor de Rotterdamse club. Heracles Almelo kwam niet aan voetballen toe. Na een uur spelen had de club uit Almelo zijn eerste kans, maar de club verzuimde deze af te ronden. Kuijt maakte het feest van Feyenoord compleet door in de tachtigste minuut een penalty in de linkerhoek te knallen. Heracles deed nog iets terug door in de laatste minuut te scoren, maar het kampioenschap van Feyenoord kwam geen moment meer in gevaar.

 

Bron foto: ANP