Blokker-concern sluit 200 winkels en schrapt 1900 banen

Blokker holding sluit komend jaar tweehonderd Blokker- en Marskramerwinkels. De reorganisatie kost 1900 banen. Blokker wil verder met één winkelformule, Blokker. Het winkelconcern verwacht zo beter en sneller te kunnen inspelen op de wensen van consumenten, die meer variatie in het assortiment willen en ook makkelijker online producten willen kunnen kopen.

Onder moederbedrijf Blokker Holding vallen nu Blokker, Marskramer, Intertoys, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker. Het bedrijf wil alle formules met uitzondering van Blokker verkopen. Vierhonderd rendabele Blokkerwinkels op goedbezochte locaties blijven bestaan.

De honderd Marskramerwinkels die de holding nu in bezit heeft gaan in de verkoop. De overige Marskramer-winkels moeten als franchisewinkels blijven bestaan.

Bij Blokker-winkels verdwenen al bijna achthonderd arbeidsplaatsen in de laatste twee jaar.  

Foto: ANP Blokker- en Xenoswinkel