Huis captain No Surrender wordt vrijwilligershonk

De gemeente Tilburg heeft het huis gekocht van beroepscrimineel en No Surrender-captain Corin D. Vrijwilligers gaan vanuit het pand klusjes doen voor bewoners in de wijk Broekhoven.

Met de aankoop wil de gemeente Tilburg het huis teruggeven aan de samenleving. ‘Wij hebben het aangekocht, omdat er sprake was van overlast rond het pand en de vrijwilligersorganisatie Beter Groenewoud op zoek was naar een ruimere locatie voor hun activiteiten’, zegt gemeentewoordvoerder Teun de Boer.

Pim Roijakkers, initiatiefnemer van Beter Groenewoud, is blij met de aankoop van de gemeente. ‘Onze organisatie is in de loop van de jaren gegroeid waardoor er soms dagen zijn dat we met een groep van veertien tot twintig man bij elkaar zijn. Dat is in ons huidige pand gewoon niet meer te doen.’

Beter Groenwoud
Roijakkers startte vijf jaar geleden met Beter Groenwoud om mensen uit de wijk die ongewild thuiszitten wegens werkeloosheid en arbeidsongeschiktheid iets om handen te geven. ‘De vrijwilligers doen allerlei hand en spandiensten voor mensen in de wijk die geen geld hebben om iemand in te huren voor de klusjes als vaatwassers repareren, muren schilderen en tuinen omspitten.’ Vanaf half juni betrekt de vrijwilligersclub het nieuwe pand.

De gemeente Tilburg kocht het voormalige huis van Denis, die verdacht wordt van betrokkenheid bij het produceren van synthetische drugs, voor 211.000 euro. Eind vorig jaar zegde de bank de hypotheek van Denis’ huis aan de Don Sartostraat op omdat hij niet meer kon voldoen aan zijn financiële verplichtingen.

Foto: ANP