Over de PDOJ

De Postacademische Dagblad Opleiding Journalistiek is de opleiding van de grote Nederlandse dagbladen die een select groepje van 21 academici uit verschillende disciplines klaarstoomt voor de dagbladwereld.

Tijdens de acht maanden durende zeer intensieve opleiding wordt de cursist opgeleid tot volwaardig dagbladjournalist. De eerste vijf maanden, van januari tot en met mei, wordt op de Erasmus Universiteit een voltijd practicum gegeven waarin de cursisten leren journalistiek te schrijven en waarin het dagelijkse ritme van de dagblad journalistiek -van redactievergadering tot deadline- een tweede natuur wordt. Tijdens dit practicum verzorgen de cursisten deze website.

De laatste drie maanden, van juni tot en met augustus, lopen de cursisten gegarandeerd stage bij een van de aangesloten kranten (Volkskrant, Telegraaf, Parool, AD, FD, Trouw, Leeuwarder Courant of ANP). Tijdens deze drie maanden kunnen de cursisten de geleerde vaardigheden in de praktijk brengen, beginnen met het opbouwen van een portfolio en belangrijke contacten leggen om een eigen in de journalistiek onmisbaar netwerk op te bouwen.

Klik hier voor meer informatie